وزیر بهداشت در گرمسار خبر داد

پوشش نسخه نویسی الكترونیك در تمام داروخانه های كشور تا نیمه اول سال آینده

پوشش نسخه نویسی الكترونیك در تمام داروخانه های كشور تا نیمه اول سال آینده به گزارش خشكشوئی آنلاین وریر بهداشت اظهار داشت: بطور قطع تا آخر سال جاری قسمت عمده ای از نسخه نویسی الكترونیك را اجرا می نماییم و تا نیمه اول سال 99 كل كشور را تحت پوشش قرار می دهیم.



به گزارش خشكشوئی آنلاین به نقل از ایسنا سعید نمكی در مسافرت به سمنان، در آیین آغاز ساخت فاز آموزشی و سالن كنفرانس بیمارستان معتمدی گرمسار اظهار نمود: ما در سال های پس از انقلاب اسلامی، دستاوردهای عظیمی در عرصه نظام سلامت به دست آوریم. برای مثال كاهش مرگ و میر كودكان، كاهش مرگ و میر زنان، پوشش واكسیناسیون، توسعه زیرساخت های نظام سلامت، افزایش تعداد دانشگاههای علوم پزشكی كشور و فارغ التحصیلان رشته های پزشكی و بی نیاز شدن برای اعزام بیمار به خارج از مرزهای كشور همچون دستاوردهای بسیار باارزش ما در سه چهار دهه اخیر است.

وی اضافه كرد: در دولت تدبیر و امید، خوشبختانه با نگاهی كه رئیس جمهوری بر اولویت بخشی سلامت دارد طرح تحول نظام سلامت به شكل قابل توجهی مورد حمایت قرار گرفت و از اعتبارات كشور، حداقل سه درصد از GDP كشور بیشتر به بخش سلامت تعلق گرفت. در دولت تدبیر و امید در زمینه كاهش پرداخت از جیب بیماران، ماندگاری نیروی پزشكی و پیراپزشكی در نقاط محروم، پشتیبانی از بیماران خاص و صعب العلاج و اصلاح هتلینگ مراكز بهداشتی درمانی كارهای بسیار باارزش و ویژه ای انجام شد و بنده نیز در سازمان برنامه و بودجه توفیق پشتیبانی این حركت را از نظر مالی و اقتصادی داشتم.

نمكی با اشاره به اینكه اجرای طرح تحول نظام سلامت نیازمند مقدماتی بود، اظهار داشت: پرونده الكترونیك سلامت، سیستم ارجاع، پزشكی خانواده و راهنماهای بالینی، از الزامات و مقدمات مورد نیاز برای اجرای این طرح بزرگ ملی بود كه در برنامه پنجم و برنامه ششم توسعه مورد تاكید قرار گرفته بود. زمانی كه به وزارت بهداشت ورود كردیم، نخستین كاری كه انجام دادیم این بود كه پرونده الكترونیك سلامت را بعنوان ریل اصلی عبور سیستم ارجاع و پزشكی خانواده و اجرای راهنماهای بالینی مورد توجه قرار دهیم و خوشبختانه با همت همكاران ما در سراسر كشور و همدلی كه با یكدیگر داشتند و لطف پروردگار پرونده الكترونیك سلامت را اجرایی كردیم. گام بعدی ما پیش از اجرا شدن سیستم ارجاع و پزشكی خانواده كه اساسا تا آخر سال جاری قسمت عمده ای از آنرا اجرا می نماییم و تا نیمه اول سال ۹۹ كل كشور را تحت پوشش خواهیم برد، نسخه نویسی الكترونیك است.

وزیر بهداشت اشاره كرد: این روزها زمزمه هایی از بعضی رسانه ها و یا برخی از كسانی می شنویم كه می خواهند بگویند، از قافله عقب نبوده ایم و پس از اینكه ما نورافكن هایی را روشن كردیم، آنان به دنبال روشنگری هستند. بعد از آن كه ما از ناهنجاری های درون سازمان غذا و دارو و از مشكلاتی حرف زدیم كه بر اثر ولنگاری نظام اقتصاد سلامت به وجود آمده بود، تازه عده ای از عزیزان بیدار شدند و دوربین هایشان را برداشتند و با نگاهی فرار به جلو، آغاز به روشنگری همراه با غوغاسالاری كردند البته ما از این همراهی ها استقبال می نماییم اما نه با ایجاد همهمه و غوغاسالاری و به شكلی كه عده ای تصور كنند این خواب طولانی در غار اصحاب كهف را می توان با یك سری كارهای ژورنالیستی جبران كرد و یا درصدد ایجاد مغلطه ای بودند كه ما به عقب برگردیم. بارها گفته ایم كه ماشین ما دنده عقب ندارد.

با هیچ غوغاسالاری دنده عقب نخواهیم رفت

نمكی اشاره كرد: ما به فرمایش مقام معظم رهبری و دستور اكید رئیس جمهوری ایستاده ایم تا از صنعت دارویی داخلی حمایت نماییم و اجازه ندهیم برند خارجی وارد كشور شود و تولید داخل را لگدمال كند. عده ای قصد دارند با روشنگری بفهمانند كه داروهای داخلی، كیفیت ندارند و با غوغاسالاری ما را به زانو زدن در مقابل واردات دارو مجبور كنند اما امكان ندارد از این اتفاق بتوانند بهره ای ببرند.

وزیر بهداشت اشاره كرد: وزارت بهداشت سیاست پشتیبانی از تولید داخل را به هیچ قیمتی كنار نخواهد گذاشت و با هیچگونه غوغاسالاری به تله های رانش و كشش برخی از جریانات نخواهد افتاد. ما خبر داریم كه حجم انبوه واردات چگونه به صورت سازمان یافته و توسط چه كسانی مدیریت می شود. تصور كنید كه وقتی سه درصد از داروهای وارداتی ۱.۳ میلیارد دلار ارز را می بلعید و ۹۷ درصد از داروهای تولید داخل حدود ۵۵۰ تا ۶۰۰ میلیون دلار ارز به خود اختصاص داده بود، بنده بعنوان كسی كه نه فقط می خواهد فساد ستیزی كند بلكه بعنوان كسی كه اقتصاد سلامت را بلد است، عرض می كنم كه اگر روزی این گردونه واگشت و صنعت داخلی با شكست و فروپاشی مواجه گردید باید بیشتر از ۴۰ میلیارد دلار برای واردات دارو خرج كرد.

وی در ادامه اظهار نمود: از جانب دیگر سهم دارو در GDP، حدود ۱.۲ درصد است كه در پیشرفته ترین كشورهای دنیا این میزان ۰.۶ تا ۰.۷ درصد یعنی حدودا نصف سهم دارو از GDP در كشور ما است اما چگونه می توان این امر را مدیریت كرد. سعی كردیم بجای داروی وارداتی با ۱۰ برابر قیمت با كمك شركت های دانش بنیان و با كمك مجموعه كارخانه های داروسازی غیور كشور، دارویی را با همان كیفیت و با قیمت یك پنجم تا یك دهم به دست مردم برسانیم و این كار را با اقتصادی منطقی تر و با كیفیتی مناسب و در خور شأن نظام سلامت جمهوری اسلامی ایران انجام دهیم. راهی جز این هم نداریم. با هیچ غوغاسالاری هم دنده عقب نخواهیم رفت. یقین دارم تمام رسانه هایی كه عرق ملی دارند، در پشتیبانی از این پدیده بعنوان یك رسالت ملی ما را همراهی خواهند كرد.

تا اختتام سال تمامی مطب ها تحت پوشش نسخه نویسی الكترونیك خواهند رفت

دكتر نمكی درباب پرونده الكترونیك سلامت و نسخه نویسی الكترونیك، اظهار داشت: اگر بخواهیم پدیده ناصرخسرو و دفترچه بیمه های اجاره ای را جمع آوری نماییم، تنها چاره اجرای نسخه نویسی الكترونیك و جمع كردن دفترچه از دست مردم است. در این زمینه غوغاسالاری راه انداخته اند كه به عقب برگردیم، باید بگویم در این مورد هم به عقب برنمی گردیم. تا اختتام آبان ماه سال جاری، تمام داروخانه ها از نظر زیرساختی، تحت پوشش نسخه نویسی الكترونیك قرار می گیرند و تا آخر سال نیز تمامی مطب ها تحت پوشش نسخه نویسی الكترونیكی خواهند رفت، در این زمینه با سازمان نظام پزشكی، سازمان تامین اجتماعی و سازمان بیمه سلامت به صورت هفتگی جلسه داریم و بعنوان یك رسالت ملی و بعنوان یك كار ماندگار كه ز باد و زطوفان نیابد گزند، این كار را در وزارت بهداشت نهادینه خواهیم كرد.

وزیر بهداشت اضافه كرد: ۳۰ سال قبل كه معاون بهداشت وزارت بهداشت بودم در شورای معاونان، سوژه ناصرخسرو عنوان شد، مبنی براینكه جریانی به نام ناصرخسرو خون مردم را می مكد. در آن زمان، آقای فلاحیان وزیر اطلاعات بود و به او گفتیم كه كمك كنید، رسیدگی به ناصرخسرو وظیفه وزیر بهداشت نیست. در مملكتی كه منافق و تروریست در دورترین نقطه مملكت قلع و قمع می شوند، چرا هنوز نتوانسته ایم ناصر خسرو را قلع و قمع كنیم؟ هم اكنون در زمینه حل معضل ناصرخسرو تا مرحله ای پیش رفتیم و باز به عقب برگشتیم.

وی تصریح كرد: جمع كردن ناصرخسروها فقط بوسیله هوشمندسازی نظام سلامت و هوشمندسازی نظام سلامت نیز بوسیله ایجاد سامانه های هوشمند و به كارگیری افراد پاكدست پشت این سامانه ها میسر می شود. ما نباید كامپیوتر و ماشین حساب را به دست افراد ناسالم دهیم یعنی دزدی را نباید ساماندهی نماییم بلكه سامانه را باید به پاكیزگانی بسپاریم كه قلبشان برای آینده مملكت می تپد. درحال حاضر، ما هر دو كار را آغاز كردیم و درون مجموعه را پاكیزه و درعین حال مشكلات سامانه را برطرف می نماییم.

به گفته وزیر بهداشت در سامانه ای به نام «تی تك» كه پرونده های آنرا به قوه قضاییه فرستاده ایم، افرادی پشت سیستم بودند كه بجای پودر كاكائو و نارگیل، واردات داروی قاچاق و آمپول بدنسازی را تایید می كردند. در این مورد، افراد پاكدست را جایگزین كردیم و در عین حال، مشكلات و ایرادات این سامانه را رفع می نماییم.

وی با اشاره به سفر به پاوه و حضور در آرامگاه شهدای مرصاد اظهار داشت: دلیل اینكه خدمتگذار مخلصی به آب و آتش زند و به عشق اهل بیت، به عشق ملت و به جهت پاسداری از خون شهدا و به سبب اینكه ثابت كند كه نظام جمهوری اسلامی جای دزدی و فساد نیست، فقط نور عشقی است كه همه ما را گرم نگه می دارد و تردید ندارم كه خداوند به گام هایی كه در راه اعتلای این نظام كه با خون شهدا محفوظ مانده، بركت، همت، غیرت و شجاعت بیشتری خواهد داد.

وزیر بهداشت با اشاره به اینكه در فاز دوم طرح تحول سلامت تغییر رویكردها و سیاست ها را دنبال خواهیم كرد، اظهاركرد: این تغییر رویكردها شامل اولویت بهداشت و پیشگیری بر درمان و اولویت درمان سرپایی بر بستری است.

وی افزود: در كشور ما ۳۰ درصد از جمعیت بالای ۳۰ سال مبتلا به فشارخون هستند و نیمی از این ۳۰ درصد از فشار خون خود خبر ندارند. این مساله ما را برآن داشت كه این قاتل خاموش را دریابیم و طرح بسیج ملی كنترل فشار خون را راه انداری نماییم كه یكی از مناطقی كه در این زمینه بسیار موفق كار كرد، استان سمنان بود.

نمكی اضافه كرد: در این طرح ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار مورد جدید پرفشاری خون و حدود ۱۰ میلیون مورد پیش از مبتلاشدن به فشارخون بالا شناسایی شد یعنی در این بسیج ۱۳ میلیون جمعیت تحت خطر را شناسایی و تحت پوشش آموزش های لازم قرار دادیم. این افراد زندگی سالمی خواهند داشت كه به تخت های ICU و CCU در آینده نیاز پیدا نخواهند كرد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت، وزیر بهداشت اظهار نمود: اقدام بعدی ما جامعه محور كردن نظام سلامت است كه از مهرماه طرح خودمراقبتی و هر خانه یك پایگاه سلامت را اجرا خواهیم كرد. می خواهیم ۲۰ میلیون نفر از دل خانواده ها را بعنوان سفیران سلامت و سلامت یاران انتخاب نماییم و آموزش دهیم تا در پیشگیری و درمان های اولیه و توانبخشی به ما كمك كنند. می خواهیم سلامت را درون خانواده ها ببریم و آن زمان است كه به قول فردوسی، می توان اظهار داشت: «ز باد و ز طوفان نیابد گزند»





منبع:

1398/06/15
23:16:17
5.0 / 5
4292
تگهای خبر: آب , آموزش , اقتصاد , بهداشت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۱
خشک شوئی آنلاین

laundrybox.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خشكشوئی آنلاین محفوظ است

خشكشوئی آنلاین

سفارش خشکشویی آنلاین