وزیر بهداشت تشریح كرد

جزئیات طرح هر خانه یك پایگاه سلامت با فعالیت ۲۰میلیون سفیر سلامت

جزئیات طرح هر خانه یك پایگاه سلامت با فعالیت ۲۰میلیون سفیر سلامت به گزارش خشكشوئی آنلاین وزیر بهداشت جزئیات طرح ˮهرخانه یك پایگاه سلامتˮ با محوریت فعالیت 20میلیون سفیر سلامت از درون خانواده ها را تشریح نمود و اظهار داشت: با اجرای این طرح، اگر در پاییز كووید-19 و آنفلوآنزا را همزمان داشته باشیم، 20 میلیون سفیر سلامت هم خواهیم داشت كه بسیار كمك كننده است.


به گزارش خشکشوئی آنلاین به نقل از ایسنا، دکتر سعید نمکی در مراسم اعلام گسترش کشوری برنامه "هر خانه یک پایگاه سلامت" که به صورت ویدیو کنفرانس با دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور و از محل وزارت بهداشت برگزار شد، ضمن تشکر از دست اندرکاران تشکیل شبکه بهداشت کشور در اوایل انقلاب، درباره ایده شکل گیری "هر خانه یک پایگاه سلامت" اظهار داشت: مدت ها و از زمانی که در سازمان برنامه و بودجه بودم به این مساله فکر می کردم که نظام شبکه بهداشت و درمان کشور گرچه یکی از کارآمدترین ابزار در ارائه خدمات نظام سلامت در کشور پهناورمان با بیش از ۳۰ استان و اقوام مختلف بوده و تربیت بهورزها نیز نقش بسیار شایان توجهی در کاهش مرگ ومیرها و ناتوانی ها داشته، اما لازم است که نظام ارائه خدمات سلامت جامعه محور شود.
وی در این زمینه اضافه کرد: همیشه برایم مسجل بود که با ساختار دولتی و بدون جامعه محور کردن نظام ارائه خدمات راه به جایی نخواهیم برد؛ هرچند که بهورز تربیت شده قوم و ایل و نژاد خود است، اما باز هم فردی دولتی تلقی می شود و در مقطعی دیدیم که به سبب هجمه ای در یک روستا، بهورزمان مجبور به کوچ شد.
وزیر بهداشت با اعلان اینکه برای آنکه بخواهیم به صورت جامعه محور به مسایل نگاه نماییم، مجبور بودیم سطحی را پیش از خانه بهداشت و مرکز جامع سلامت قرار دهیم، افزود: پس از آن که برای ریل گذاری پرونده الکترونیک سلامت مصمم شدیم و با تلاش سه ماهه این ریل گذاری را فراهم کردیم، به فکر افتادیم که ساختار شبکه را نیز مرمت نماییم.
وی در توضیح شکل گیری ایده "هرخانه یک پایگاه سلامت" اضافه کرد: برای رسیدگی به مسایل بهداشتی و درمانی زائر کربلا بودیم و در راه نجف و کربلا در مینی بوس با دکتر جمشیدی فکر کردیم که چگونه خون تازه ای به شبکه بهداشت کشور تزریق نماییم و بدین سان به ایده "هرخانه یک پایگاه سلامت" رسیدیم تا بدین سان از درون خانواده ها فردی را داشته باشیم که بتواند بعنوان رابط اصلی ما میان نظام سلامت و خانواده ها عمل کند.
وزیر بهداشت با اشاره به اجرای آزمایشی طرح "هر خانه یک پایگاه سلامت" در استان های سمنان، قزوین، کاشان و همدان اضافه کرد: قرار بود این طرح در ۱۲ اسفندماه در سطح ملی آغاز شود اما طوفانی آمد به نام کووید-۱۹.
نمکی با اعلان اینکه البته با لطف خدا و همت عزیزان توانستیم موج سنگین این بیماری را آبرومندانه مهار نماییم، اضافه کرد: سه ماه شبانه روز فکر و اندیشه ام درگیر بود. این سه ماه تعویق موجب شد که ۱۲ خردادماه را برای آغاز کشوری این زیرساخت مهم (طرح هر خانه یک پایگاه سلامت) شروع نماییم.
وی اضافه کرد: اگر در اوج کرونا این "هرخانه یک پایگاه سلامت" را همراه با ۲۰ میلیون سفیر سلامت که خانم ها محور حرکت آن هستند را داشتیم، دیگر لازم نبود هر روز وزیر بهداشت بیاید و خواهش کند که مردم به سفر نروید و فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کنید و...
نمکی اظهار داشت: در مجموع "هرخانه یک پایگاه سلامت" را در ماه های آینده خواهیم داشت و اگر در پاییز کووید-۱۹ و آنفلوآنزا را با هم داشتیم، ۲۰ میلیون سفیر سلامت هم خواهیم داشت که بسیار کمک کننده است؛ "خانه هایی که ز باد و طوفان نیابد گزند". این سفیران سلامت در اطلاع رسانی در زمینه بیماری های واگیر و غیرواگیر، تغذیه، بازتوانی، افزایش کیفیت زندگی سالمندان و... بسیار کمک کننده خواهند بود.
وزیر بهداشت همین طور اظهار داشت: این طرح را به سبب آنکه طرح خانواده است و بانوان اصلی ترین محور این خدمت هستند را با یاد و نام حضرت فاطمه (س) شروع می نماییم و به برکت اسم این بانوی بزرگ امیدواریم که این طرح از طرح های با برکت برای جمهوری اسلامی ایران باشد.
ادامه دارد



منبع:

1399/03/12
12:46:00
5.0 / 5
2423
تگهای خبر: آب , اتو , بهداشت , بودجه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۱
خشک شوئی آنلاین

laundrybox.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خشكشوئی آنلاین محفوظ است

خشكشوئی آنلاین

سفارش خشکشویی آنلاین