وضعیت مراقبت های بیماران پیوندی در اپیدمی كرونا

وضعیت مراقبت های بیماران پیوندی در اپیدمی كرونا خشکشوئی آنلاین: در اپیدمی کرونا پیوند عضو در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی متوقف نشده و با تلاش متخصصان بیماران گرفتار نارسایی های شدید کبد، قلب و کلیه و... به زندگی باردیگر بازمی گردند.



به گزارش خشکشوئی آنلاین به نقل از ایسنا دکتر امیرحسین ربانی - استادیار و متخصص جراحی و فلوشیپ پیوند کبد بیمارستان طالقانی - ضمن اشاره به تداوم انجام اعمال جراحی پیوند عضو در اپیدمی کرونا اظهار داشت: پیوند عضو تنها راه ادامه حیات بایفیت بیمارانی است که گرفتار نارسایی شدید قلب، کلیه، کبد و... هستند و در فهرست انتظار پیوند عضو قرار دارند و ادامه حیات و ارتقای کیفیت زندگی آنان در گروی این پروسه درمانی است.

وی اضافه کرد: مدت کوتاهی بعد از شروع اپیدمی کرونا با عنایت به نیاز بیماران کاندیدای پیوند عضو دستورالعمل ها و شیوه نامه های مربوطه از طرف وزارت بهداشت ابلاغ و خدمت رسانی و درمان این قشر از بیماران با تلاش متخصصان و کادر درمان انجام شد و اعمال جراحی پیوند در مراکز درمانی و بیمارستان های دانشگاه ادامه دارد.

پیوند عضو تنها راه ادامه حیات بیماران گرفتار نارسایی شدید عضو

این متخصص جراحی و فلوشیپ پیوند کبد بیمارستان طالقانی اشاره کرد: با عنایت به شیوع ویروس کرونا در این دوران اصول حفاظتی و بهداشتی در بخش پیوند به شکل جدی رعایت می شود.

به گفته وی رفت و آمدهای غیرضروری در بخش پیوند ممنوعست و بیماران کاندیدای پیوند در اتاق های ایزوله بستری می شوند و درصورت داشتن سی تی اسکن ریه مشکوک در این بخش بستری نمی شوند. فاصله گذاری اجتماعی، شست و شوی دست ها و استفاده از مواد ضدعفونی کننده و ماسک نیز به شکل جدی رعایت می شود.

این استادیار دانشگاه ضمن اشاره به این که بیماران پیوندی و مبتلایان به بیماری های مزمن بسیار مستعد مبتلاشدن به کرونا هستند، اظهارکرد: به این بیماران نیز مانند سایرین سفارش می شود قرنطینه خانگی را به شدت رعایت و از ترددهای غیرضروری اجتناب کنند همین طور با رعایت دقیق و جدی اصول حفاظتی و بهداشتی از ابتلای خود به کرونا پیشگیری کنند.

انجام تست کرونا پیش از پیوند الزامی است

وی تست کرونا را یکی از آزمایشات الزامی پیش از عمل پیوند ذکر کرد و اظهار داشت: در اپیدمی کرونا پیش از عمل پیوند علاوه برانجام آزمایشات ویژه، فرد دهنده و گیرنده عضو از نظر کرونا نیز بررسی می شوند و باید تست pcrمنفی و CT scanریه سالم داشته باشند و اگر شواهدی از بیماری در آنان مشاهده شود، پیوند تا پس از بهبودی کامل عقب می افتد.

این استادیار دانشگاه ضمن اشاره به ممنوعیت ملاقات با بیماران پیوندی اشاره کرد: برای کاهش خطر مبتلاشدن به کرونا این بیماران در طول بستری در بخش مطلقا اجازه ملاقات حضوری ندارند و برای افزایش روحیه می توانند با نزدیکان خود مکالمات تلفنی و تصویری داشته باشند.

این متخصص جراحی و فلوشیپ پیوند کبد بیمارستان طالقانی تصریح کرد: برای پیش گیری از مبتلاشدن به کرونا اهتمام می نماییم بیمار بعد از عمل پیوند و به محض پایدار شدن وضعیتش هر چه سریعتر از بیمارستان ترخیص و بقیه مراقبت ها از منزل دنبال شود.

ربانی ضمن اشاره به ویزیت مجازی و ارتباط غیرحضوری با بیماران پیوندی اظهار داشت: بعد از ترخیص، ویزیت و پیگیری های لازم به صورت غیرحضوری انجام می شود تا بیماران کمتر در معرض انواع بیماریها قرار گیرند. با تمام بیماران در ارتباط هستیم و به سوالاتشان پاسخ می دهیم و آنان ۲۴ ساعته با کوردیناتور بخش در تماس هستند و در وضعیت اورژانس نیز می توانند به بیمارستان مراجعه کنند.

مراقبت های بیماران کاندیدای پیوند کبد در دوران کرونا

دکتر سید محمدرضا نجات الهی - فلوشیپ فوق تخصص جراحی کبد و پانکراس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی - هدف اصلی پیوند را افزایش ارتقای کیفیت زندگی بیماران نیازمند برشمرد و اظهار داشت: بیمارانی که تحت عمل پیوند کبد قرار گرفتند و دوران حاد پس از عمل خودرا طی کردند و از نظر پیوند در وضعیت پایداری قرار دارند نیاز به اقدام خاصی نسبت به سایر افراد جامعه ندارند.

به گفته وی این بیماران نیز همانند سایر افراد جامعه باید کلیه سفارش های بهداشتی در خصوص رعایت فاصله گذاری اجتماعی، پرهیز از حضور در مکان های شلوغ و پر ازدحام و شستن مکرر دست ها را رعایت نمایند و درصورت مشاهده علائم مشکوک باید فوراً با هماهنگ کننده و جراح خود تماس بگیرند.

نجات اللهی درباب بیمارانی که در فهرست انتظار پیوند کبد قرار دارند، اظهار داشت: با عنایت به وضعیت نارسایی کبد، بیمار باید وضعیت قرنطینه و بهداشت خودرا به صورت جدی تر رعایت کند و با پزشک معالج و هماهنگ کننده پیوند کبد نیز در تماس باشد.

وی ضمن اشاره به مراقبت های بعد از انجام پیوند تصریح کرد: بعد از پیوند کبد، فرد باید در زمان های تعیین شده آزمایش های لازم را انجام دهد و به پزشک معالج اعلام کند تا مقدار داروهای وی تنظیم شود که با عنایت به شیوع ویروس کرونا ویزیت غیرحضوری ارجحیت دارد.

به گفته این فلوشیپ فوق تخصص جراحی کبد و پانکراس، بعد از ترخیص آموزش های لازم درباب نحوه و اهمیت مصرف دقیق و بموقع داروها به بیماران ارائه می شود و برای مواقع ضروری امکان تماس شبانه روزی با هماهنگ کننده و جراح را دارد.

اهمیت رژِیم غذایی در بیماران پیوند کبد

نجات اللهی رعایت نکات تغذیه ای در بیماران پیوند کبدی را مهم ذکر کرد و اظهار داشت: این افراد بعد از پیوند کبد باید از مصرف غذاهای پرچرب، پر نمک و مواد قندی زیاد اجتناب کنند و بیشتر غذاهای پروتئینی به بیمار سفارش می شود همین طور از مصرف مواد غذایی شیمیایی و مصنوعی حاوی مواد نگهدارنده تا حد امکان پرهیز کنند.

این استادیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباب میزان فعالیتهای فیزیکی بیماران اظهار داشت: بعد از پیوند در ابتدا فرد تنها مجاز به پیاده روی است سپس با عنایت به سن و شرایط فیزیولوژیک بیمار می تواند به تدریج به ورزش های سبک و فعالیتهای فیزیکی معمولی بپردازد.

نجات اللهی رعایت دقیق و جدی پروتکل های بهداشتی، استفاه از ماسک، شستن مکرر و ضدعفونی کردن دست ها را در پیش گیری از مبتلاشدن به کرونا موثر دانست و اظهارکرد: به بیمار سفارش می شود بعد از ترخیص و ورود به منزل حتما لباس های خودرا تعویض کند همین طور با عنایت به اهمیت عفونت های قارچی و ویروسی، استحمام روزانه فرد خصوصاً بعد از رفتن به منزل نقش موثری در پیش گیری از این عفونت ها دارد.

وی به اهمیت تنظیم دقیق داروهای کاهنده ایمنی و پیش گیری از تضعیف بیش از اندازه سیستم ایمنی بدن بیمار اشاره نمود و اظهار داشت: پزشک معالج با عنایت به شرایط و علائم بیمار ممکنست میزان داروها را بطور موقت تغییر دهد بدین سبب چکاپ بیمار در زمان های تعیین شده لازم است.

پیوند قلب در دوران کرونا

دکتر ضرغام حسین احمدی - مسئول تیم پیوند قلب و رئیس بخش جراحی قلب بیمارستان مسیح دانشوری - نیز ضمن اشاره به مراقبت های بیماران کاندیدای پیوند قلب اظهار داشت: این افراد پیش از پیوند باید در وضعیت قرنطینه نسبی قرار گیرند و از تردد به اماکن عمومی و ملاقات با غیر از افرادی که با آنان در یک منزل زندگی می کنند جدا اجتناب کنند.

وی تماس تلفنی و مکالمه تصویری با دوستان و آشنایان را برای جلوگیری از کسالت و افسردگی این افراد موثر برشمرد.

حسین احمدی با تکیه بر ضرورت قدم زدن این بیماران در هوای آزاد تصریح کرد: در صورت نبود بوستان خلوت در حوالی منزل این افراد می توانند همراه با یکی از افراد خانواده روی بام خانه قدم بزنند البته به شرطی که هوا آلوده نباشد.

بگفته رئیس بخش جراحی قلب بیمارستان مسیح دانشوری بعد از فراخوان مرکز پیوند در خصوص مهیا شدن عضو پیوندی مناسب از بیمار تست PCRکرونا گرفته می شود و در صورت منفی بودن عمل جراحی پیوند قلب انجام می شود.

ترخیص بیمار به محض پایدار شدن وضعیتش

این دانشیار دانشگاه ضمن اشاره به ترخیص بیمار در نخستین فرصت ممکن از بیمارستان برای کاهش خطر مبتلاشدن به کرونا تصریح کرد: ترخیص زودهنگام بیمار به مفهوم قطع ارتباط کادر درمان با بیمار نیست و تمام پیگیری ها توسط تیم درمان به صورت غیرحضوری انجام می شود و بیمار و همراهان وی با بخش پیوند، پزشک معالج و هماهنگ کننده بطور مرتب در ارتباط هستند.

بگفته وی قرنطینه خانگی، استحمام روزانه، بهداشت دهان و دندان، مسواک پس از هر وعده غذایی، پرهیز از حضور در مهمانی و شرکت در تجمعات، استفاده از غذاهای پر پروتئین، شستن و ضدعفونی تمامی مواد غذایی خریداری شده مانند میوه و سبزیجات، شیر، پنیرو... بعد از رفتن بیمار به منزل برای پیش گیری از کرونا سفارش می شود.

هدف پیوند قلب بازگشت بیمار به فعالیت طبیعی است

وی هدف از پیوند قلب را رسیدن فرد به فعالیت طبیعی برشمرد و با تکیه بر لزوم فعالیت اظهار نمود: از بیمار نمی خواهیم در رختخواب بماند بلکه باید فعالیت روزانه داشته باشد و هر روز نسبت به روز قبل میزان فعالیت خودرا افزایش دهد.

حسین احمدی برای شروع فعالیت، قدم زدن در منزل را بهترین روش ذکر کرد و اظهار داشت: حیاط منزل و روی بام در صورت وجود نرده برای ورزش و فعالیت مناسب می باشد. نرمش های کششی به بیمار آموزش داده می شود همین طور استفاده از وزنه های نیم کیلویی برای تقویت قدرت عضلانی دستها طبق برنامه انجام می شود.

اهمیت دردهای شکمی در بیماران پیوند قلبی

این دانشیار دانشگاه ضمن اشاره به اهمیت رژیم تغذیه ای بیماران پیوند قلبی اشاره کرد: وجود اسهال و یا درد شکم در این بیماران بسیار مهم و حیاتی تلقی می شود بدین سبب بیمار در صورت تجربه این موارد باید بلافاصله به مرکز پیوند مراجعه کند.

پیوند ریه در دوران کرونا

دکتر مریم السادات میرعنایت - فوق تخصص ریه بیمارستان مسیح دانشوری - درباب مراقبت های بیماران در پیوند ریه اظهار داشت: این بیماران به دلیل شرایط خاص ریه و مصرف داروهای تضعیف کننده سیستم ایمنی نسبت به سایر افراد لطمه پذیرتر هستند بدین سبب علاوه بر مصرف دقیق داروها برای پیش گیری از کرونا باید به شکل جدی موازین بهداشتی مانند استفاده از ماسک و دستکش، فاصله اجتماعی و اجتناب از حضور در مکان های پرتجمع را رعایت نمایند.

پایش مرتب بیمار توسط تیم درمان

به گفته این استادیار دانشگاه هنگام بستری و ترخیص توضیحات لازم درباب پیگیری ها، نحوه مصرف داروها، محدودیت ها و الزامات تغذیه ای از طرف تیم درمان به بیمار ارائه می شود و وضعیت بیمار بطور مرتب توسط تیم درمان به صورت تلفنی پایش می شود.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی میرعنایت برای پیش گیری از مبتلاشدن به کرونا در این بیماران بعد از پیوند رعایت ایزولاسیون و قرنطینه خانگی، رعایت دقیق و جدی پروتکل های بهداشتی و حفاظتی، استفاده از ماسک و حفظ فاصله اجتماعی، پرهیز از تماس با سایر افراد و حضور در اجتماعات را الزامی دانست و اصرار کرد که در صورت بروز هرگونه مشکل بیمار باید حتما با پزشک خود تماس بگیرد.





منبع:

1399/12/06
21:55:21
0.0 / 5
1169
تگهای خبر: آموزش , اتو , اماكن , بهداشت
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۵
خشک شوئی آنلاین

laundrybox.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خشكشوئی آنلاین محفوظ است

خشكشوئی آنلاین

سفارش خشکشویی آنلاین