مدیركل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اعلام كرد

اضافه وزن ۲۰ درصد از دانش آموزان ایرانی، همكاری با صنایع برای كاهش قند مواد غذایی

اضافه وزن ۲۰ درصد از دانش آموزان ایرانی، همكاری با صنایع برای كاهش قند مواد غذایی خشكشوئی آنلاین: مدیركل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به اینكه تغذیه نقش مهمی در مبتلا شدن و پیشگیری از بیماری ها دارد، اظهار داشت: بیماری دیابت به تغذیه وابسته است و برای پیشگیری از بروز عوارض بیماری، باید رژیم غذایی مناسبی درپیش گرفت.


به گزارش خشكشوئی آنلاین به نقل از ایسنا، دكتر زهرا عبداللهی درمورد نقش تغذیه در مبتلا شدن به بیماری ها اظهار داشت: هم اكنون بیماری های غیرواگیر همچون دیابت، فشار خون بالا، چربی خون بالا، بیماری های قلبی عروقی، سكته های مغزی و قلبی و انواع سرطان ها، مهم ترین علت مرگ و میر در جهان و ایران به شمار می روند و از طرفی، الگوی غذایی نامناسب كه شامل مصرف بی رویه قند، نمك و چربی است، مهم ترین دلیل مبتلا شدن به بیماریهای غیرواگیر محسوب میشود.

وی با اشاره به اینكه مصرف زیاد قند، نمك و چربی، به اضافه وزن و چاقی منجر میشود، خاطرنشان كرد: اضافه وزن و چاقی در كودكان زیر ۵ سال كشور در یك دهه اخیر به ۲ برابر افزایش پیدا كرده است و حدود ۲۰ درصد دانش آموزان و نیمی از زنان و مردان ۱۵ تا ۶۴ ساله كشور هم دچار اضافه وزن و چاقی هستند كه پیامد آن شیوع كلسترول بالا، فشارخون بالا، دیابت، بیماری های قلبی عروقی و انواع سرطان ها در كشور است.
عبداللهی با اشاره به اینكه مصرف بی رویه مواد قندی در الگوی غذایی مردم، توانسته آمار شیوع دیابت را افزایش دهد، به اقدامات وزارت بهداشت در جهت بهبود تغذیه مردم در جهت پیشگیری و كاهش بیماری دیابت اشاره نمود و اظهار داشت: یكی از اقداماتی كه در جهت كاهش قند مواد غذایی در دست انجام است، مذاكرات و هماهنگیهایی است كه با صنایع غذایی برای كاهش میزان قند در محصولات غذایی صورت گرفته است، مانند كاهش میزان قند در نوشابهها، آبمیوههای صنعتی و نوشیدنیها و شیرهای طعمدار كه بنابر عملیاتیسازی این امر، بازنگری استانداردها هم انجام شده است.

مدیركل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت درمورد آموزش مباحث تغذیهای در سطح كشور، اظهار داشت: علاوه براینكه در سطح كشور، بسیجهای آموزش همگانی برای آموزش سبك صحیح تغذیه ای به مردم فعالیت خوبی دارند، صنف قنادان و شیرینیپزان هم پذیرفتهاند كه در محصولات خود از قند، شكر و روغن كمتری استفاده كنند تا بیماران دیابتی هم بتوانند با آسودگی بیشتری از شیرینیها استفاده كنند؛ با این اقدام، همینطور از اضافه دریافت قند برای عموم مردم هم ممانعت به عمل میآید.
عبداللهی با اشاره به اینكه در طرح تحول سلامت ۱۲۰۰ كارشناس تغذیه در سراسر كشور مشغول به فعالیت شدهاند، اظهار داشت: با حضور این كارشناسان در پایگاهها و مراكز خدمات جامع سلامت، مردم میتوانند به آسانی به خدمات مشاوره تغذیه دسترسی پیدا كنند و بیمارانی نظیر بیماران دیابتی كه سلامتی آنها در گروی تغذیه مناسب می باشد، با در پیش گرفتن رژیم غذایی مناسب دچار عوارض نمیشوند.

بنابر اعلام وبدا، وی درمورد بیماران پره دیابتیك اظهار داشت: بیماران پره دیابتیك كه در سیستم شناسایی میشوند به كارشناسان تغذیه ارجاع داده میشوند و كارشناسان تغذیه هم برای این بیماران مشاوره و آموزشهای تغذیهای و همینطور رژیم غذایی مناسب درنظر میگیرند.

وی اضافه كرد: چنانچه بیماران پره دیابتیك با رژیم غذایی مناسب كنترل شوند، به دیابت مبتلا نمیشوند.

مدیركل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به اینكه در جهت كاهش قند محصولات غذایی با صنایع، همكاریهایی صورت گرفته است، اظهار داشت: در این زمینه سازمان استاندارد هم میزان و حدنصاب قند موجود در محصولات غذایی را تعیین كرده و صنف و كارخانههای محصولات غذایی هم باید این استانداردها را رعایت كنند؛ چراكه میزان استاندارد قند در محصولات غذایی توسط بازرسان بهداشت مورد پایش قرار میگیرد.

عبداللهی درمورد جانشینهای شكر اظهار داشت: صنایع و صنوف باید به مصرف جانشینهای شكر تشویق شوند و به جای شكر از موادی مانند استویا استفاده كنند. استویا گیاهی بوده و قدرت شیرین كنندگی زیادی دارد.



1397/03/15
15:02:54
5.0 / 5
4913
تگهای خبر: استاندارد , بهداشت , بیماری , محصولات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۵
خشک شوئی آنلاین

laundrybox.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خشكشوئی آنلاین محفوظ است

خشكشوئی آنلاین

سفارش خشکشویی آنلاین