محققان فنلاندی می گویند؛
نشستن زیاد می تواند به کبد کودکان صدمه برساند
به گزارش خشکشوئی آنلاین، یک مطالعه جدید ادعا می کند کودکانی که بیشتر از شش ساعت در روز می نشینند، در سنین جوانی در معرض خطر مبتلا شدن به بیماری کبد چرب شدید و سیروز کبدی قرار دارند.
به گزارش خشکشوئی آنلاین به نقل از مهر به نقل از مدیسن نت، محققان دریافتند کودکان در سن ۲۵ سالگی به ازای هر نیم ساعت کم تحرکی بیشتر از ۶ ساعت در روز، ۱۵ درصد بیشتر احتمال ابتلاء به بیماری کبد چرب را دارند.
با این حال، محققان یک اثر محافظتی از فعالیت بدنی سبک را هم پیدا کردند.
محققان دریافتند به ازای هر نیم ساعت فعالیت سبک بیشتر از سه ساعت در روز، احتمال ابتلاء به بیماری شدید کبد چرب ۳۳ درصد کاسته می شود.
دکتر «اندرو آگباجه»، دانشیار اپیدمیولوژی و سلامت کودکان از دانشگاه فنلاند شرقی، می گوید: «موثرترین پادزهر برای اثرات مخرب بی تحرکی دوران کودکی، فعالیت بدنی متوسط تا شدید ۶۰ دقیقه در روز نیست بلکه فعالیت بدنی با شدت سبک ۳ تا ۴ ساعت در روز است.»
به گفته محققان، نمونه هایی از فعالیت بدنی با شدت سبک عبارتند از بازی در فضای باز، دویدن کنار والدین درحال کارهای روزمره یا پیاده روی و دوچرخه سواری.
برای این مطالعه، محققان داده های نزدیک به ۲۷۰۰ کودک بریتانیایی از نظر فعالیت روزانه از سنین ۱۱ تا ۲۴ سال پیگیری کردند.
شرکت کنندگان در سنین ۱۷ و ۲۴ سالگی تحت سونوگرافی کبد قرار گرفتند تا کبد چرب را ارزیابی و شواهدی از زخم کبد را بررسی نمایند.
به گفته محققان، تجمع چربی در کبد می تواند سبب ایجاد زخم در کبد شود که می تواند منجر به شرایط بالقوه کشنده مانند نارسایی کبد و سرطان کبد شود.
نتایج نشان داده است که حدود ۲۰ درصد از شرکت کنندگان تا سن ۲۴ سالگی به بیماری کبد چرب مبتلا بودند.
آگباجه اظهار داشت: «این یافته حیرت انگیز بود چونکه خطر ابتلاء به بیماری کبد چرب تنها در هفت سال هشت برابر شد و متخصصان انتظار ندارند تا وقتی که افراد به اواسط ۴۰ سالگی برسند، شیوع بیماری کبد چرب به ۲۰ درصد برسد.»
محققان دریافتند نیمی از جوانان ۲۴ ساله مبتلا به بیماری کبد چرب، بیماری شدید داشتند. نتایج نشان داد که از هر ۴۰ فرد بالغ، یک نفر علایم اسکار کبدی داشته است و از هر ۱۰۰۰ نفر، سه نفر مبتلا به سیروز هستند.
آگباجه اظهار داشت: «عموم مردم باید از این خطر بی تحرکی بر سلامت کودکان، نوجوانان و جوانان آگاه باشند. بیماری کبد چرب پیشرفته و سیروز کبدی، که اسکار شدید و سخت شدن کبد است، می تواند خطر ابتلاء به سرطان کبد در آینده را افزایش دهد یا فرد احتیاج به پیوند کبد داشته باشد.»
منبع: خشكشوئی آنلاین
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب