فوق تخصص ریه تشریح كرد؛

وضعیت زیرسویه های جدید کرونا

وضعیت زیرسویه های جدید کرونا به گزارش خشکشوئی آنلاین، عضو کمیته ی علمی کرونا به تشریح زیرسویه های غالب کرونا در دنیا و کشورمان پرداخت و اظهار داشت: هم اکنون جامعه جهانی نگرانی زیادی از تمام گیری کرونا با زیرسویه های جدید اُمیکرون بخصوص XEC ندارد.


به گزارش خشکشوئی آنلاین به نقل از مهر، مجید مختاری با اشاره به اینکه مطالعات زیادی بر رفتار و جهش های ویروس کرونا تا کنون انجام شده است، اضافه کرد: نوعی از جهش ویروس کرونا، حالت ترکیبی دارد؛ بگونه ای که در بدن فردی با سابقه به ابتلاء به یک نوع از کرونا، امکان دارد نوع متفاوتی از ویروس کرونا وارد و پروتئین و مواد داخلی ساختار این دو ویروس در بدن میزبان، ترکیب و تبدیل به زیرسویه جدیدی از کرونا شود.

وی افزود: در شش ماه اخیر در زیرشاخه های اُمیکرون انواع مختلفی از زیرسویه ها ظاهر یا ناپدید یا ترکیب شدند. زیرسویه JN.۱ اصلی ترین شاخه اُمیکرون است و انواع متفاوتی از زیرسویه های ترکیبی مانند KP.۱، KP.۲، KP.۳ و KP.۴ در ماه های اخیر از زیر مجموعه های JN.۱ بوجود آمده اند. این فوق تخصص ریه و فلوشیپ مراقبت های ویژه اضافه کرد: اخیراً زیرسویه های KP.۳.۳ با KS.۱.۱ ترکیب شده و منجر به ایجاد زیرسویه FLiRT شده و زیرشاخه های جدیدی همچون KP.۳.۱.۱ از فلرت بوجود آمده است.

وی تصریح کرد: زیرسویه جدید XEC در ماه های گذشته ابتدا از ایتالیا ظاهر شده و هم اکنون ۲۷ کشور دنیا بخصوص کشورهای اروپایی مانند آلمان، انگلستان، فرانسه و حتی آمریکای شمالی را درگیر کرده است و به نظر می آید این زیرسویه رفته رفته تبدیل به زیرسویه غالب اُمیکرون تبدیل می شود. این زیرسویه سرایت پذیری بسیار سریعی دارد و خودش را با سویه ها و زیرسویه های قبلی، جایگزین می کند.

عضو کمیته ی علمی کشوری کرونا خاطرنشان کرد: با کمک شایان و قابل توجه انستیتو پاستور ایران، زیرسویه های جدید در ایران به دقت بررسی و شناسایی می شود و خوشبختانه تعداد موارد ابتلاء به زیرسویه جدید کرونا در کشورمان زیاد نیست.

مختاری تصریح کرد: با توجه به سرایت پذیری سریع، اشخاصی که بیماری های زمینه ای و بدخیم و دارای ضعف سیستم ایمنی و حتی افراد با چاقی مفرط، سالمندان و کودکان دارای بیماری های زمینه ای مادرزادی می توانند مستعد ابتلاء به زیرسویه XEC و نوع شدید بیماری باشند اما رفتار زیرسویه های جدید بر خلاف سویه دلتا که ریه را درگیر می کرد، بیشتر در مجاری بالای تنفسی است.

وی افزود: دانشمندانی که بر روی زیرسویه جدید XEC مطالعه و تمرکز کرده اند به این نتیجه رسیده اند که این زیرسویه به شکل زیرکانه قصد دور زدن سیستم ایمنی بدن را دارد تا بیشتر ریه را درگیر کند اما خوشبختانه چنین توانایی در این زیرسویه فعلا وجود ندارد.

عضو کمیته ی علمی کشوری کرونا با اشاره به اینکه جامعه جهانی هم اکنون نگران همه گیری گسترده کرونا همانند دلتا نیست، اضافه کرد: باید هوشیار باشیم که افراد دارای بیماری های زمینه ای می توانند به نوع شدید کرونا مبتلا شوند. زیرسویه XEC با کیت های تشخیصی قبلی مانند PCR قابل شناسایی است.

مختاری ضمن اشاره به ضرورت تأمین واکسن های جدید کرونا با توجه به سویه های جدید اُمیکرون، اظهار داشت: واکسن هایی که در بعضی کشورها که بر مبنای زیرسویه JN.۱ ساخته شده بر روی زیرسویه XEC کاملا مؤثر است و بسیاری از کشورها در مورد تزریق واکسن آنفلوآنزا و کرونا به شکل مجانی در یک روز، در میان جوامع خودشان تبلیغ می کنند.

وی خاطرنشان کرد: علایم ابتلاء به کرونای XEC مشابه آنفلوآنزاست اما تفاوت این زیرسویه با آنفلوآنزا و زیرسویه های قبلی اینست که تب به شکل ناگهانی آغاز می شود و به دنبال آن، بدن درد، سرفه های خشک و حتی اسهال و استفراغ و خستگی مفرط هم ظهور می کند.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطرنشان کرد: در زیرسویه XEC حس بویایی و چشایی کاسته می شود که یکی از تفاوت های آن با آنفلوآنزا به حساب می آید. هم اکنون بستری بیماران دچار زیرسویه XEC در بیمارستانها و بخش های مراقبت های ویژه، مقداری افزایش پیدا کرده اما هنوز به مرحله سخت و درگیر شدن بخش زیادی از ظرفیت بخش های مراقبت های ویژه نرسیده ایم.

وی ضمن اشاره به افزایش بیماری های تنفسی در فصول پاییز و زمستان، خاطرنشان کرد: مطالعات زیادی انجام و اثبات شد که استفاده از ماسک بخصوص در نیمه دوم سال سبب می شود تعداد حمله های آسم، بیماران با سینوزیت حاد و آسم منجر به بستری، کاهش پیدا کند و می دانیم که ماسک سبب عدم ورود آلاینده ها، باکتری ها و ویروس ها به سیستم تنفسی می شود.

بنابر اعلام وزارت بهداشت، عضو کمیته ی علمی کشوری کرونا تصریح کرد: در مراکز درمانی و اماکن با ازدحام زیاد جمعیت بخصوص در محیط های بسته که فاصله کمتر از ۱.۵ متر است و یا در وسایل نقلیه عمومی بخصوص اتوبوس، قطار و مترو استفاده از ماسک سفارش می شود و استفاده از ماسک بخصوص برای اشخاصی که مستعد بیماری هستند، نه الزامی بلکه ضروریست.

مختاری عنوان کرد: در فضای باز احتیاجی به استفاده از ماسک نداریم؛ حتی در محیط هایی که فاصله افراد با همدیگر بیشتر از یک تا ۱.۵ متر است؛ اما در مجموع سبک زندگی بخصوص تغذیه سالم بخصوص مصرف میوه و سبزیجات، کاهش مصرف چربی ها و تهویه مناسب در منازل و محیط های کار و اداری در مقابل خیلی از ویروس ها و بیماری ها مؤثر است.


منبع:

1403/07/18
09:43:28
0.0 / 5
185
تگهای خبر: اتو , اتوبوس , اماكن , بهداشت
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۵
خشک شوئی آنلاین

laundrybox.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خشكشوئی آنلاین محفوظ است

خشكشوئی آنلاین

سفارش خشکشویی آنلاین